Sisäministeriö on vedonnut kuntiin vastaanottokeskuksen saamiseksi eri puolelle Suomea. Rauman kaupunginhallitus käsittelee asiaa ensi maanantaina 5.10.2015 ja esityslistan ehdotuksen mukaan ilmoittaa sisäministeriölle, maahanmuuttovirastolle ja SPR:lle olevansa valmis tarjoamaan turvapaikanhakijoille majoitustilaksi Uotilanrinteen peruskoulua tai mahdollisesti muita vapaita koulutiloja oheistiloineen.

Rauman Perussuomalaisten valtuustoryhmä vaatii keskustelu- ja kuulemistilaisuuden järjestämistä vastaanottokeskuskäyttöön tarjottaviksi esitettyjä koulutiloja ympäröivien alueiden asukkaille.

Sisäministeriön Rauman kaupungille esittämän vetoomuksen (KH:n julkisen esityslistan liite) kiireellisyydestä huolimatta asiaa ei voida pitää kokonaisvaikutuksiltaan vähäisenä ja siksi pelkkää kuntalaisten tiedottamista ei voida pitää kaupungin päätöksenteossa hyvän hallintotavan ja avoimen julkisuusperiaatteen mukaan riittävänä, vaan päätöksentekoprosessin muodostuksessa on huolehdittava myös alueen asukkaiden kuulemisesta ja vaikuttamisen mahdollisuudesta, järjestämällä kuntalain mukainen asiaan liittyvä keskustelu- ja kuulemistilaisuus ennen päätöksen tekoa.

Koska kuntalaisten vaikutusmahdollisuuksista huolehtiminen on laissa säädetty valtuuston tehtäväksi, olemme sitä mieltä, että mahdollisesti edetessään tulisi asia saattaa edelleen myös Rauman kaupunginvaltuuston päätettäväksi.

Valtuustoryhmämme kanta on myös, että vastustamme Uotilanrinteen peruskoulun, tai muiden vapaiden koulutilojen tarjoamista turvapaikanhakijoiden majoitustiloiksi.
Uotilanrinteen peruskoulu, sekä muut Rauman vapaat koulutilat, ovat tällä hetkellä käyttämättöminä pääsääntöisesti erilaisten sisäilmaongelmien takia. Koska tiloja ei ole katsottu edes osapäiväiseen käyttöön soveltuviksi, tulee ajatusta niiden käyttöönotosta ympärivuorokautiseen majoitukseen pitää kyseenalaisena. Mikäli vastaanottokeskus sijoitettaisiin kyseisiin tiloihin, tietoisena kiinteistöjen ongelmista, ei mielestämme voida sulkea pois esim riskiä siitä, että Rauman kaupunkia kohtaan voitaisiin myöhemmin kohdistaa korvauskanteita kiinteistöjen terveydellisten haittatekijöiden mahdollisesti aiheuttamien ongelmien vuoksi.

Rauman Perussuomalaisten valtuustoryhmä

Raumalla 2.10.2015

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa